Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
UPDATE/ Două cazuri de pestă porcină la Dăneasa
11.12.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 406

Pesta porcină africană se extinde în județul Olt. Astăzi, boala a fost confirmată în laboratorul DSVSA Olt la unul dintre cei doi porci mistreți găsiți morți pe fondul de vânătoare din localitatea Dăneasa. Probele au fost trimise către laboratorul central din București, pentru confirmarea bolii, iar cel mai probabil rezultatele se vor afla peste două zile. Ulterior, reprezentanții DSVSA au transmis că și cel de-al doilea mistreț mort avea pestă africană


Încă un caz de pestă porcină a fost confirmat în județul Olt. De această dată este vorba despre unul dintre cei doi porci mistreți găsiți morți la Dăneasa.

Și în această zonă, autoritățile vor lua o serie de măsuri pentru ca boala ucigătoare să nu mai fie răspândită pe teritoriul județului.

Cel mai probabil și alte localități oltene vor intra în zona de supraveghere a focarului, alături de Sprâncenata, Băbiciu, Rusănești, Cilieni, Tia-Mare și Izbiceni. Până în prezent, la nivelul județului au fost confirmate cinci focare de pestă porcină africană, dintre care unul la Cilieni și patru în comuna Rusănești, unde s-a luat decizia eliminării tuturor suinelor, proprietarii acestora urmând să fie despăgubiți. 

pesta porcina mistreti dsvsa
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Evadat fugărit pe străzile Slatinei

Urmărire ca în filme pe străzile Slatinei. Nu cu mașina, ci pe jos. Un evadat care a fugit din spital a fost prins de un polițist local, după ce acesta a alergat după el aproape un kilometru. Individul se afla în arest preventiv pentru tâlhărie și le-a spus polițiștilor care îl păzeau că merge la toaletă. A fugit însă, cu tot cu polițiștii după el, fiind prins și încătușat în centrul orașului de un echipaj de la Poliția Locală Slatina.
15 Iul 2019

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019