Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
UPDATE/ Două cazuri de pestă porcină la Dăneasa
10.12.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 554

Pesta porcină africană se extinde în județul Olt. Astăzi, boala a fost confirmată în laboratorul DSVSA Olt la unul dintre cei doi porci mistreți găsiți morți pe fondul de vânătoare din localitatea Dăneasa. Probele au fost trimise către laboratorul central din București, pentru confirmarea bolii, iar cel mai probabil rezultatele se vor afla peste două zile. Ulterior, reprezentanții DSVSA au transmis că și cel de-al doilea mistreț mort avea pestă africană


Încă un caz de pestă porcină a fost confirmat în județul Olt. De această dată este vorba despre unul dintre cei doi porci mistreți găsiți morți la Dăneasa.

Și în această zonă, autoritățile vor lua o serie de măsuri pentru ca boala ucigătoare să nu mai fie răspândită pe teritoriul județului.

Cel mai probabil și alte localități oltene vor intra în zona de supraveghere a focarului, alături de Sprâncenata, Băbiciu, Rusănești, Cilieni, Tia-Mare și Izbiceni. Până în prezent, la nivelul județului au fost confirmate cinci focare de pestă porcină africană, dintre care unul la Cilieni și patru în comuna Rusănești, unde s-a luat decizia eliminării tuturor suinelor, proprietarii acestora urmând să fie despăgubiți. 

pesta porcina mistreti dsvsa
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE