Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Au apărut tomatele oltenești
02.04.2024
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 223

Au apărut primele tomate oltenești. Datorită sistemelor de încălzire din solarii, dar și temperaturilor ridicate din ultima perioadă, legumicultorii din Izbiceni au reușit să iasă cu trufandalele pe piață. Pentru început, oltenii au vândut marfa în depozitele en-gross din București, cu 28-30 de lei kilogramul.


Și anul acesta, mii de olteni doresc să primească ajutorul financiar de la stat pentru cultura de tomate în spații protejate. Față de anii precedenți, datorită iernii blânde, fermierii au plantat roșiile mult mai devreme, iar de câteva zile au reușit să valorifice primele cantități de trufandale. Este și cazul acestui tânăr legumicultor din Izbiceni.
Cei mai mulți fermieri din județ care s-au înscris la Direcția Agricolă, pentru a primi ajutorul financiar pentru tomate în spații protejate, sunt din zona de sud a Oltului.
Până la această dată, sute de fermieri au primit vizita specialiștilor DAJ și APIA.
Grantul financiar de 1.500 de euro, pentru compensarea parțială a pierderilor la cultura de tomate în spații protejate înființată în decembrie 2023 - trimestrul I al anului 2024, se va achita până pe 30 iunie.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Disney Cup│Competiția preferată a copiilor din Slatina

Peste 1.500 de copii din Slatina s-au întrecut, astăzi, pentru cele 36 de locuri disponibile pentru o excursie de vis la Disneyland Paris. Subiectele au acoperit toată aria curriculară din programa școlară a copiilor, iar dificultatea lor a fost medie spre grea. Cele mai complicate întrebări au fost la matematică, acolo unde geometria le-a dat mari bătăi de cap. Competiția organizată de Primăria Slatina a ajuns, în acest an, la cea de XVI - a ediție.
14 Mai 2024