Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt│Mii de hectare irigate cu apă din Dunăre
05.04.2024
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 1846

Lucrările de modernizare a sistemelor de irigații Sadova-Corabia deschid perspective promițătoare pentru agricultura din regiunea Olteniei. Datorită acestor investiții ample, aproximativ 5.100 de hectare din județul Olt vor putea fi irigate, asigurându-se astfel o resursă crucială pentru creșterea și dezvoltarea culturilor agricole.


Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, și-a asumat încă de la preluarea funcției, angajamentul de a moderniza și revigora sistemele de irigații din România, în vederea dezvoltării sectorului agricol al țării. În acest sens, în prezent se desfășoară lucrări extinse de modernizare pe canalele de irigații din întreaga țară. Unul dintre proiectele majore în desfășurare este modernizarea sistemelor Sadova-Corabia, proiect prin care în Olt, vor fi irigate peste cicni mii de hectare.
„Au început lucrările de modernizare de amenajare Sadova- Corabia! Se execută lucrări de reabilitare și investiții pe 20 de canale și în trei stații de pompare care vor aduce apa din Dunăre pentru irigarea a 28.000 de hectare din județul Dolj și 5.100 de hectare din județul Olt. Valoarea acestei investiții este de 233.000.000 de lei și se va finaliza în 2026. Este un proiect important, la care am lucrat încă din perioada când am condus Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, prin care combatem fenomenul de deșertificare din Lunca Dunării!” a postat pe Facebook, ministrul Agriculturii, Florin Barbu.
De asemenea, una dintre cele mai vechi amenajări de irigații din România, Pietroiu- Ștefan cel Mare este în plin proces de reabilitare. Investiția are o valoare de 276.000.000 de lei și lucrările sunt executate în proporție de 60%, termenul de finalizare fiind anul 2025.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Disney Cup│Competiția preferată a copiilor din Slatina

Peste 1.500 de copii din Slatina s-au întrecut, astăzi, pentru cele 36 de locuri disponibile pentru o excursie de vis la Disneyland Paris. Subiectele au acoperit toată aria curriculară din programa școlară a copiilor, iar dificultatea lor a fost medie spre grea. Cele mai complicate întrebări au fost la matematică, acolo unde geometria le-a dat mari bătăi de cap. Competiția organizată de Primăria Slatina a ajuns, în acest an, la cea de XVI - a ediție.
14 Mai 2024