Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Nu vă jucați cu inima!
23.07.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 446

Bolile de inimă au crescut dramatic în ultimul timp. Grav este că tot mai mulți tineri sunt descoperiți cu aceste afecțiuni, iar o parte ajung la spital cu infarct sau accident vascular cerebral. Medicii cardiologi spun că și infarctul și accidentul vascular cerebral sunt foarte grave. De aceea, persoanele care au rude cu astfel de probleme medicale trebuie să își monitorizeze starea de sănătate, pentru că există riscul să ajungă prea târziu la spital.


Tot mai mulți olteni sunt diagnosticați cu afecțiuni cardio-vasculare. Medicii avertizează că numărul cazurilor de infarct și accident vascular cerebral a crescut foarte mult în ultimul timp. Ambele afecțiuni sunt foarte grave, spune șeful Secției de Cardiologie, de la Spitalul Județean de Urgență Slatina.
Un pacient poate învinge de mai multe ori infarctul, dacă respectă cu strictețe indicațiile medicului.
Boala de inimă este ereditară, iar medicii îi sfătuiesc pe tinerii care au rude cu astfel de probleme de sănătate să își facă anual analizele. Numai așa pot descoperi dacă au afecțiuni cardiovasculare, pentru a le ține sub control.
În cazul unui infarct, simptomele se manifestă prin durere în piept, anxietate, senzație de moarte iminentă. La accidentul vascular, atât cel hemoragic, cât și ischemic, simptomele sunt asemănătoare, respectiv: tulburări de vorbire, de sensibilitate, de motricitate, furnicături, paralizii și chiar tulburări psihice. La oricare dintre aceste simptome, spun medicii, pacientul trebuie să se prezinte de urgență la spital.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE