Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Valabilitate mai mare pentru adeverința de sănătate
28.03.2024
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 205

Oltenii care au solicitat deverință medicală până la emiterea cradului duplicat nu mai trebuie să solicite o nouă adeverință dacă aceasta expiră. CNAS a hotărât prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a cardului național de asigurări de sănătate, până la emiterea cardului duplicat.


 Printr-un Ordin al președintelui CNAS, publicat în Monitorul Oficial din 26 martie 2024, s-a reglementat prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a cardului național de asigurări de sănătate până la emiterea cardului duplicat. Purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate Olt a vorbit despre acesată noutate.
Solicitanților cardului duplicat li se poate transmite adeverința înlocuitoare prin mijloace de comunicare la distanță. Adeverințele emise până la data intrării în vigoare a ordinului menționat își păstrează perioada de valabilitate prevăzută în acestea.
Persoanele asigurate care nu au avut niciodată card de sănătate emis pot beneficia de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale fără să prezinte furnizorului o adeverință în locul cardului. De la începutul anului și până în prezent au fost eliberate 3174 de adeverințe de înlocuire a cardului.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE