Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Zeci de persoane cu înțepături de căpușă
09.04.2024
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 190

A început sezonul căpușelor. Vremea s-a încălzit foarte mult, iar ieșirile în natură pot fi periculoase, dacă nu alegem cu grijă locul în care mergem. Aproape 30 de persoane au ajuns deja la Urgențe, în urma înțepăturilor de căpușă. Medicii atrag atenția că aceste insecte pot provoca boli foarte grave.


Odată cu încălzirea vremii, apar și căpușele, care pot fi încărcate cu bacterii, paraziți, virusuri, provocând boli extrem de grave, cum sunt: encefalita, boala Lyme (borelioza), febra recurentă sau febra hemoragică. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Olt, aproape 30 de persoane au ajuns deja la spital, cu înțepături de căpușă.
Pentru a evita înțepătura de căpușă, trebuie să fim atenți dacă frecventăm zone de agrement, cu iarbă, în care ar putea exista acest risc. Deoarece căpuşele sunt foarte mici şi de obicei muşcătura lor nu este dureroasă, acestea pot trece uşor neobservate pe corp. De aceea este important să ne controlăm cu atenţie după ce petrecem timp în aer liber, mai ales în zonele cu vegetaţie.
La Slatina, în fiecare an, are loc acțiunea de dezinsecție împotriva căpușelor și a țânțarilor, demarată de Primăria municipiului. Încă din primăvară și până la finalul verii, este aplicat tratament pe spațiul verde pentru îndepărtarea acestor insecte.


 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE