Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Clădire nouă pentru Judecătoria Slatina
17.02.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 951

Arhitecții pun la punct ultimele detalii ale proiectului de restaurare a clădirii BNR din Slatina. Imobilul monument istoric va fi restaurat și modernizat, pentru a găzdui o parte din activitățile Judecătorie Slatina. Una dintre secțiile instituției va funcționa însă într-o clădire nouă, cu subsol și etaj, construită lângă cea de patrimoniu.


Proiectul prin care fosta clădire a BNR este restaurată și extinsă pentru a deveni sediul al Judecătoriei Slatina e aproape de etapa de execuție. Arhitectul Severică Mitrache, care s-a ocupat de stabilirea detaliilor tehnice ale acestei lucrări a explicat ce va urma în acest demers de salvare a clădirii istorice.
Imobilul, cu o arhitectură neoromânească impresionantă, a fost construit în anul 1912, ca sediu pentru Banca Națională a României. Cu excepția holului larg, restul încăperilor sunt mici, cu spațiu insuficient pentru a prelua toată activitatea judecătoriei.
Noua clădire va avea o arhitectură neutră, care să nu contrasteze cu cele trei clădiri istorice din zonă: cea a BNR, în stil neoromânesc, Casa Fântâneanu, construită în stil eclectic și sediul Muzeului Județean, în stil baroc.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE