Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt│Continuă vaccinarea cu AstraZeneca
11.03.2021
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 321

Lotul de vaccin cu probleme de la AstraZeneca nu mai există în Olt de la începutul lunii martie. Serul a fost administrat doar două săptămâni în județ, timp în care au fost imunizate 2.400 de persoane. Reprezentanții DSP anunță că vaccinarea cu serul AstraZeneca se desfășoară în continuare, însă cu doze din celelalte loturi existente în momentul de față la nivelul județului.


 Vaccinul cu probleme, AstraZeneca lotul ABV 2856, a cărui administrare a fost suspendată în mai multe țări după ce au apărut probleme de coagulare a sângelui la unii pacienți, nu se mai administrează nici în județul Olt. Serul din lotul respectiv a fost epuizat încă de la începutul lunii martie, anunță reprezentanții DSP.
Totodată, reprezentanții DSP Olt anunță că va continua vaccinarea cu AstraZeneca la nivelul județului, dar cu doze din celelalte loturi existente.
Italia a suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca, din cauza efectelor adverse. Agenția Italiană a Medicamentului a decis, joi, să oprească imunizarea cu serul produs de AstraZeneca, după ce au apărut probleme de coagulare a sângelui la unii pacienți. O măsură similară a luat și Danemarca. În total, 9 țări au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE