Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Tromboliză în iulie la Spitalul Slatina
01.07.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 99

Unitatea de tromboliză, care îi va salva pe pacienții cu accidente vasculare cerebrale va deveni funcțională luna aceasta, la Slatina. Șeful Secției Neurologie, Renică Diaconescu, a spus că mai e nevoie doar de achiziționarea medicamentului și de stabilirea ultimelor detalii între medicii care vor colabora pentru aceste intervenții.


Începând din a doua parte a lunii, neurologii de la Spitalul Slatina vor folosi unitatea de tromboliză, cu ajutorul căreia vor putea vindeca rapid majoritatea pacienților care au suferit accidente vasculare. Medicul Renică Diaconescu, inițiatorul acestui program, a spus că se impune grăbirea procedurilor de achiziție a medicamentului folosit.
La Spitalul Slatina, există infrastructura necesară administrării substanței salvatoare. E nevoie doar de stabilirea modului în care se va colabora cu celelalte structuri implicate în realizarea acestui tip de intervenție.
Administrarea unei doze de substanță salvatoare ar costa aproximativ 5.000 de lei, sumă asigurată de Ministerul Sănătății. Costurile sunt mult mai mici decât în cazul tratamentului și spitalizării clasice care se impun pentru pacienții cu accident vascular. Important este ca pacientul să ajungă la spital în cel mult patru ore și jumătate de la declanșarea accidentului vascular, pentru ca substanța respectivă să acționeze asupra cheagurilor de sânge.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Supermarket din Slatina, cu produse expirate

Alimente expirate, printre care și sute de ouă descoperite într-un supermarket din Slatina, dar și zeci de kilograme de brânzeturi și lactate vândute în condiții necorespunzătoare, în piețe sau în apropierea lor. Sunt produse retrase de la comercializare de inspectorii DSVSA Olt în urma controalelor efectuate în această perioadă. Aproximativ 60.000 de lei este valoarea totală a sancțiunilor aplicate celor care au încălcat legea.
21 Aug 2019