Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Măceșele oltenești aduc profit Direcției Silvice
19.09.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 282

Măceșele oltenești sunt la mare căutare în străinătate. Pentru acest an, Direcția Silvică Olt are contractată la export o cantitate de 160 de tone de fructe. Măceșele vor ajunge în Germania, Olanda, Belgia și Polonia, unde vor fi folosite în industria farmaceutică, cosmetică sau alimentară. Profitul obținut este estimat la aproximativ 100.000 de lei.


 Pe lângă vânătoare, vânzarea lemnului și plantelor medicinale, Direcția Silvică Olt obține profit și din comercializarea măceșelor. Pentru acest an, instituția și-a propus să colecteze 160 de tone de fructe care vor ajunge în țările din Uniunea Europeană. Măceșele au fost recoltate de pe întreg teritoriul județului nostru, fiind depozitate la sediile Ocoalelor Silvice din Balș, Caracal, Slatina, Corabia, Drăgănești și Vulturești. Prețul de achiziție pentru un kilogram de măceșe este de 2,5 lei cu TVA inclus. Măceșele sunt recunoscute prin vitaminele pe care le conțin, în special vitamina C, iar preparatele ajută la întărirea imunității, prevenirea și tratarea răcelilor și a gripei.
Reprezentanții Direcției Silvice Olt verifică atent fiecare cantitate de fructe adunată, pentru a fi siguri că îndeplinesc cerințele firmelor contractante.
Imediat după încheierea campaniei de recoltare a măceșelor, personalul silvic va începe livrarea către populație a lemnelor de foc.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE