Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Valeriu Măndescu, primar Pleșoiu
07.11.2019
Autor articol: Olt Tv
Vizualizari: 35679

Comuna Pleșoiu este o localitate alcătuită din șapte sate, situată în estul județului la o distanță de 13 km de Slatina. Este stăbătută de drumul național 64, dar și de pârâul Beica. De trei ani și jumătate, comuna este administrată de Valeriu Măndescu. Are 68 de ani și este la primul său mandat de primar, dar are o bogată experiență în administrație acumulată în două mandate de viceprimar, în perioada 2008-2016.


În ultima perioadă, infrastructura comunei Pleșoiu a cunoscut o amplă transformare. Prin Programul Național de Dezvoltare s-au făcut aici o serie de investiții importante.
Comuna Pleșoiu este străbătută de o conductă de gaze naturale. Datorită proiectelor de infrastructură susținute de primărie, rețeaua de gaze a fost finalizată pe unele străzi, urmând să fie realizată în totalitate.
Construirea de șanțuri și asfaltarea tuturor drumurilor din localitate sunt pe lista de priorități a administrației locale.
Cu fonduri europene primăria Pleșoiu a reușit să pună în funcțiune un sistem de iluminat ecologic.
Principala sursă de venit a locuitorilor este agricultura. Sunt renumiți în întreaga țară legumicultorii din Pleșoiu.
Prin Compania Națională de Investiții primăria va construi de la zero un cămin cultural. Este foarte necesar pentru ansamblul comunei, Mugurașii Oltului. Talentații tineri din comună reușesc să cucerească, an de an, premii importante la festivalurile naționale de folclor.
De trei ani, la Pleșoiu se organizează o manifestare cultural-artistică. Autoritățile vor să marcheze astfel Ziua comunei, iar evenimentul are loc înainte de sărbătoarea sfintei Maria.
O atenție deosebită acordă primarul Valeriu Măndescu, lăcașurilor de cult. Sunt cinci biserici în localitate, iar cele care au avut nevoie de renovări au primit finanțare. În satul Pleșoiu există o frumoasă biserică veche, construită în jurul anului 1734, care face parte din lista monumentelor istorice.
Edilul comunei Pleșoiu spune că și-ar dori ca proiectele de investiții să poată fi implementate mai ușor, să nu mai existe atât de multă birocrație care încetinește lucrurile.
Cu toate acestea, edilul Valeriu Măndescu privește cu încredere și optimism către viitorul comunei.
Locuitorii din Pleșoiu sunt mulțumiți de felul în care arată acum comuna și se bucură de o viață liniștită și bună la țară.
 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE