Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Gheorghe Manicea, primar Osica de Sus
27.10.2019
Autor articol: Olt Tv
Vizualizari: 35382

Osica de Sus este o localitate situată în centrul județului Olt, iar în cele șase sate din care este alcătuită, trăiesc peste 5.000 de locuitori. De trei ani, comuna este condusă de un fiu al satului, tânăr și ambițios, un om consecvent și de cuvânt. Haideți să facem cunoștință cu Gheorghe Manicea, edilul localității Osica de Sus.


În 2016, când a venit la primărie, erau începute o serie de investiții în comună. Le-a continuat, și pas cu pas, majoritatea dintre ele au fost finalizate. Un proiect mare pe PNDL 2, extrem de important pentru comunitate a fost asfaltarea a 6,5 km în zona în care s-a realizat canalizarea, dar și șanțuri și podețe. Cu bani de la bugetul local au fost făcute șanțuri pe o lungime de 5 km în zonele în care deja exista asfalt. În acest moment sunt în derulare procedurile de licitație pentru amenajarea de trotuare pe o parte a drumulului național care străbate comuna, dar și în zona liceului din localitate. Și pentru că traficul rutier este foarte intens în comună, la solicitarea cetățenilor, administrația locală a montat 30 de limitatoare de viteză în zonele aglomerate. Și tot pentru siguranță, a fost instalat un sistem de supraveghere video de ultimă generație.
Educația este foarte importantă pentru administrația comunei Osica de Sus. Există aici și un liceu, foarte căutat și apreciat de tinerii din zonele limitrofe, iar faptul că 80%dintre absolvenți au reușit să promoveze examenul de bacalaureat, dovedește că și la țară se învață carte.
Pasionat de sport, primarul Gheorghe Manicea s-a implicat activ în susținerea acestui domeniu.
Cultura are un loc de cinste în comuna Osica de Sus. Ansamblul Plaiurile Oltețului duce faima acestor locuri cu succes în concursuri și festivaluri internaționale. Talentul tinerilor osiceni le-a adus anul trecut trofeul Festivalului Călușul Românesc.
Investițiile vor continua în comuna Osica de Sus, spune Gheorghe Manicea, chiar dacă misiunea sa ca primar se încheie în 2020.
 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE