Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Nicolae Stan, primar Colonești
17.11.2019
Autor articol: Olt Tv
Vizualizari: 35356

Comuna Colonești este situată în nord-estul județului, la o distanță de 36 km de Slatina, se întinde de-a lungul pârâului Vedița pe o suprafață de 46 km pătrați și este alcătuită din 9 sate. Puțin peste 2.000 de oameni locuiesc în această localitate administrată de un primar extrem de popular, bun gospodar, exigent, energic și ambițios: Nicolae Stan, cunoscut ca „Bulă de la Colonești”.


În cadrul infrastructurii de utilități, comuna Colonești dispune de canalizare și rețea de alimentare cu gaze ce acoperă un procent mare din totalul gospodăriilor, urmând ca până în 2020 să fie extinsă.
Copiii din comuna Colonești beneficiază de cele mai bune condiții în școlile și grădinițele din localitate.


Spiritualitatea crestin-ortodoxă din comună este reprezentată prin șapte parohii care au împrumutat unele elemente din cultul ortodox și din folclorul tracic al înaintașilor. Căpitanul aviator Alexandru Șerbănescu, un as al aviației de vânătoare române în timpul celui de al Doilea Război Mondial este un adevărat erou al comunei. În memoria cunoscutului fiu al satului autoritățile au ridicat un monument denumit „Trepte spre cer” și au amplasat un avion în fața primăriei din Colonești.

Cultura ocupă, de asemenea, un loc important pe lista de priorități a administrației locale. Pe teritoriul comunei Colonești există un cămin cultural care pune la dispoziție ansamblului „Ilie Martin” din localitate, toată logistica necesară desfășurării activității tinerilor talentați care activează în cadrul acestui faimos grup folcloric. În fiecare an, la Colonești are loc festivalul călușăresc „Ilie Martin”. Evenimentul se bucură de o participare numeroasă, zeci de ansambluri din întreaga țară fiind prezente pe scena din comuna olteană.


Comuna are și o echipă de fotbal ce activează în liga a treia, iar primarul este unul dintre cei mai înfocați fani ai formației Vedița Colonești. Fotbaliștii beneficiază de cele mai bune condiții de antrenament și de un technician pe măsură. Cunoscutul antrenor Bobi Verdeș a semnat recent cu gruparea din Colonești și speră să ducă echipa în liga a doua.


Edilul Nicolae Stan spune că este mulțumit de ceea ce a reușit să realizeze în comuna Colonești, dar acum se se gândește să nu mai candideze pentru încă un mandat de primar.
 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE