Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Gheorghe Gănescu, primar Curtișoara
23.10.2019
Autor articol: Olt Tv
Vizualizari: 4949

Bine ați venit în comuna Curtișora. Este o localitate situată în centrul județului Olt, iar în cele șase sate din care este alcătuită, trăiesc aproape 4.200 de locuitori. Din anul 2016, comuna este condusă cu pricepere de un primar tânăr, bun gospodar, hotărât și ambițios. Gheorghe Gănescu are 48 de ani, este la primul mandat, dar are la activ realizări notabile.


Rețeaua de alimentare cu gaze și drumurile sunt în atenția administrației locale din Curtișoara. Gheorghe Gănescu speră să reușească în viitorul apropiat să bifeze cu succes cele două obiective extrem de importante pentru confortul cetățenilor comunei.
De-a lungul anilor zeci de case, grădini, beciuri și solarii din satul Proaspeți, al comunei Curtișoara, au fost distruse de inundații. Pentru a rezolva problema, în lipsa unui canal de colectare, autoritățile erau nevoite să găsească soluții pentru a scoate apa din curți. Acum, în zonă se lucrează intens la construcția unui canal.
Cei mai mulțumiți de acest proiect sunt oamenii care, după fiecare ploaie torențială se alegeau cu pagube însemnate în gospodării.
Educația, cultura și sportul sunt și ele în atenția administrației din Curtișoara.
Comuna are și o echipă de fotbal ce activează în liga județeană, iar primarul este unul dintre cei mai înfocați fani ai formației ACS Oltul Curtișoara. Fotbaliștii beneficiază de condiții bune de antrenament pe un teren foarte bine întreținut, iar pentru toți iubitorii sportului, administrația locală are în plan construirea unui nou teren.
În prezent însă, se lucrează de zor la construcția unei mari săli de sport.
Ca un bun gospodar, primarul Gheorghe Gănescu s-a preocupat și de aspectele estetice ale punctelor de atracție ale comunei, dar și de iluminatul stradal.
De 20 de ani, în prima duminică din octombrie, în comuna Curtișoara are loc Sărbătoarea Nucului, un eveniment festiv dedicat oamenilor acestor locuri, dar care marchează și prima atestare documentară a localității. În 2019 comuna a împlinit 530 de ani, iar autoritățile au marcat ziua cu mare fast. După meciul de fotbal susținut de echipa locală ACS Oltul Curtișoara într-o nouă etapă din liga a IV-a, s-a dat startul petrecerii, în centrul comunei. Spectacolul a fost deschis de talentații copii din Ansamblul „Flori de măr”, mândria localității.
Și pentru a răsplăti așa cum se cuvine talentul și munca acestor minunați copii și a celor care îi coordonează, primarul Gheorghe Gănescu a investit în căminul cultural, astfel încât ansamblul să își desfășoare repetițiile în cele mai bune condiții.
La eveniment au participat și autoritățile județene și parlamentari. Președintele Consiliului Județean i-a salutat pe locuitorii comunei Curtișoara.
În semn de apreciere pentru rezultatele deosebite obținute în festivalurile naționale de folclor, cei care instruiesc cu pasiune ansamblul „Flori de măr” au primit diplome din partea Primăriei Curtișoara.
Diplome și premii au primit anul acesta și șase cupluri din localitate care au împlinit 50 de ani de căsnicie.
Invitata specială a sărbătorii a fost îndrăgita interpretă de muzică populară Emilia Dorobanțu, o fiică a satului care se întoarce de fiecare dată cu drag, acasă.
Așa știu să petreacă oamenii din comuna Curtișoara, să se bucure atunci când își sărbătoresc comuna. Sunt mândri că locuiesc aici, apreciază ce s-a făcut pentru ei și speră că lucrurile vor merge din ce în ce mai bine în localitatea lor.
 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE