Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Încuratul cailor”, mare sărbătoare la Brâncoveni
06.03.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 804

A fost un adevărat spectacol de frumusețe și forță, sâmbătă, la Brâncoveni. Cai din cinci județe, îngrijiți cu pasiune de stăpânii lor, s-au întrecut în cadrul competiției devenite deja tradiție, „Încuratul cailor de Sân’ Toader”. Evenimentul a reunit 31 de concurenți și peste 2.000 de spectatori, fascinați de frumoasele exemplare.


Ponei harnici și jucăuși, cai sprinteni, dar și exemplare cu greutate s-au reunit sâmbătă dimineață, pe stadionul din Mărgheni, la Brâncoveni. Iubitori de animale din Teleorman, Argeș, Vâlcea, Dolj și Olt s-au înscris la concursul „Încuratul cailor de Sân’ Toader”, ajuns la ediția a VIII-a. Evenimentul a fost deschis de edilul din Brâncoveni, Ion Cheroiu, alături de care au urcat pe scenă și reprezentanți ai Consiliului Județean, parlamentari de Olt și reprezentanți ai mai multor instituții județene.
Înainte să intre în competiție, caii au fost botezați de preot (cadre de la 0024,0025), apoi au pornit în paradă, prin sat.
31 de cai, puternici și frumoși, au fost înscriși anul acesta în competiție. Stăpânii lor, cu toții pasionați de aceste animale superbe, au sperat că vor obține un premiu la una dintre secțiunile concursului: tracțiune sau frumusețe.
Spectatorii, veniți din tot județul la această mare sărbătoare, au urmărit cu sufletul la gură demonstrațiile.
Anul acesta, organizatorii au înlocuit căruța încărcată cu piatră, cu roțile înfrânate, care ar fi trebuit trasă de exemplarele puternice, cu un buștean cu o greutate de 1.600 de kilograme „Încuratul cailor de Sân’ Toader” este o manifestare care trebuie să continue, spun organizatorii
La finalul competiției, cei mai puternici cai au fost ai lui Iulian Neagu, din partea gazdelor, și Nicolae Dumitra, din Enoșești, din partea oaspeților. Cel mai frumos cal a fost al lui Dragoș Dumitrescu, din Teleorman, iar cea mai frumoasă trăsură a fost a lui Solomon Butoi, din Balș. Premiul special a fost câștigat de Dumitru Danciu, din Brâncoveni. Calul său, care a tras bușteanul mai bine de 180 de metri, stabilind astfel un record, s-a dovedit a fi nu numai cel mai puternic exemplar, ci și cel mai frumos.
 

incuratul cailor brancoveni
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Povestea din spatele unui copil de 10

Județul Olt a devenit o pepinieră a facultăților de renume din țară și din străinătate, prin minunații copii care reușesc să obțină performanțe școlare de excepție. Maria este un astfel de exemplu, după ce a luat 10 pe linie la toate materiile, inclusiv la BAC. Tânăra a făcut multe sacrificii, iar, ca o încununare a efortului depus, visul ei a devenit realitate, fiind deja admisă la Universitatea Politehnică din București.
03 Iul 2020