Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Încuratul cailor”, mare sărbătoare la Brâncoveni
06.03.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 367

A fost un adevărat spectacol de frumusețe și forță, sâmbătă, la Brâncoveni. Cai din cinci județe, îngrijiți cu pasiune de stăpânii lor, s-au întrecut în cadrul competiției devenite deja tradiție, „Încuratul cailor de Sân’ Toader”. Evenimentul a reunit 31 de concurenți și peste 2.000 de spectatori, fascinați de frumoasele exemplare.


Ponei harnici și jucăuși, cai sprinteni, dar și exemplare cu greutate s-au reunit sâmbătă dimineață, pe stadionul din Mărgheni, la Brâncoveni. Iubitori de animale din Teleorman, Argeș, Vâlcea, Dolj și Olt s-au înscris la concursul „Încuratul cailor de Sân’ Toader”, ajuns la ediția a VIII-a. Evenimentul a fost deschis de edilul din Brâncoveni, Ion Cheroiu, alături de care au urcat pe scenă și reprezentanți ai Consiliului Județean, parlamentari de Olt și reprezentanți ai mai multor instituții județene.
Înainte să intre în competiție, caii au fost botezați de preot (cadre de la 0024,0025), apoi au pornit în paradă, prin sat.
31 de cai, puternici și frumoși, au fost înscriși anul acesta în competiție. Stăpânii lor, cu toții pasionați de aceste animale superbe, au sperat că vor obține un premiu la una dintre secțiunile concursului: tracțiune sau frumusețe.
Spectatorii, veniți din tot județul la această mare sărbătoare, au urmărit cu sufletul la gură demonstrațiile.
Anul acesta, organizatorii au înlocuit căruța încărcată cu piatră, cu roțile înfrânate, care ar fi trebuit trasă de exemplarele puternice, cu un buștean cu o greutate de 1.600 de kilograme „Încuratul cailor de Sân’ Toader” este o manifestare care trebuie să continue, spun organizatorii
La finalul competiției, cei mai puternici cai au fost ai lui Iulian Neagu, din partea gazdelor, și Nicolae Dumitra, din Enoșești, din partea oaspeților. Cel mai frumos cal a fost al lui Dragoș Dumitrescu, din Teleorman, iar cea mai frumoasă trăsură a fost a lui Solomon Butoi, din Balș. Premiul special a fost câștigat de Dumitru Danciu, din Brâncoveni. Calul său, care a tras bușteanul mai bine de 180 de metri, stabilind astfel un record, s-a dovedit a fi nu numai cel mai puternic exemplar, ci și cel mai frumos.
 

incuratul cailor brancoveni
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Se ridică mașini zilnic, la Slatina

Polițiștii locali din Slatina împreună cu angajații Direcţiei Administrare Străzilor şi Iluminatului Public ridică zilnic autoturisme parcate pe trecerea de pietoni sau în intersecții. Numai astăzi, până la prânz, au fost luate șapte mașini. Polițiștii fac apel la proprietari să nu mai parcheze ilegal, pentru că riscă să nu își găsească autovehiculul acolo unde l-au lăsat. Pentru recuperare, proprietarii plătesc o taxă de 150 de lei, plus o amendă care pleacă de la 290 de lei.
14 Mar 2019

Dobrosloveni, campioană la „Cupa Satelor”

Atmosferă superbă, duminică, pe Stadionul „1 Mai” din Slatina, unde s-a disputat finala competiției „Cupa Satelor” 2018-2019. Campioana județului este formația din Dobrosloveni, care va reprezenta Oltul în faza regională a acestui concurs. Festivitatea de premiere a fost oficiată de către președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care le-a oferit micuților jucători marele trofeu, diplome, medalii și echipament sportiv.
18 Mar 2019