Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina: Fără cai, vaci și capre pe străzi
16.10.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 3980

Primăria Slatina, prin intermediul Serviciului de Gestionare a Câinilor fără Stăpân, pregătește un regulament prin care se vor captura animalele lăsate libere pe domeniul public. Astfel, caii, măgarii, vacile, oile sau caprele care pasc pE spațiile verzi vor ajunge în adăpostul de la Sărăcești, stăpânii fiind obligați să plătească pentru recuperarea lor.


 Gata cu animalele lăsate libere la păscut pe marginea drumului! În Slatina, autoritățile vor să elimine această problemă, printr-un nou regulament care va permite capturarea cailor, măgarilor, vacilor, oilor și caprelor de pe domeniul public. În câteva zile, regulamentul va fi supus dezbaterii publice. Timp de 30 de zile lucrătoare, cetățenii pot veni cu propuneri de modificare sau completare. Poliția Locală și Serviciul de Gestionare a Câinilor fără Stăpân vor informa cetățenii în legătură cu noile prevederi.
După ce regulamentul va fi aporbat, cetățenii pot sesiza telefonic autoritățile, de fiecare dată când văd animale pe marginea drumului sau, și mai rău, prin spațiile verzi.
Pentru a-și revendica animalele, proprietarii trebuie să achite, pe lângă sancțiunea aplicată de Poliția Locală, și taxa de îngrijire a animalelor. Aceasta va fi de 27 de lei pe zi în cazul cailor, măgarilor și vacilor și de 17 lei în cazul caprelor și oilor, potrivit regulamentului propus de autorități. Animalele capturate vor fi ținute în adăpostul de la Sărăcești cel mult 30 de zile.
Animalele adunate de pe domeniul public vor putea fi identificate și revendicate de proprietari în baza carnetului de sănătate sau crotaliei. În cazul celor neînregistrate, proprietarul trebuie să aibă patru martori, care să nu fie rude până la gradul al III-lea și care să confirme prin declarații că animalul aparține persoanei în cauză.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE