Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Polițiștii și elevii, în „Săptămâna meseriilor"
15.04.2024
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 132

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară și cei ai Serviciului Rutier Olt au desfășurat o acțiune educativ-preventivă la Gradinița cu Program Prelungit „Ion Creangă” din Slatina. În cadrul „Săptămânii meseriilor”, oamenii legii i-au învățat pe cei mici cum să prevină violența fizică, dar și cum să circule corect și în siguranță.


În cadrul „Săptămânii meseriilor”, polițiștii olteni au desfășurat activități pentru prevenirea violenței fizice și psihologice, dar și acțiuni de educație rutieră, la Gradinița cu Program Prelungit „Ion Creangă” din municipiul Slatina. 120 de preșcolari au luat parte la această activitate. Micuților le-au fost transmise sfaturi și recomandări în ceea ce privește modul de traversare a străzii, respectarea regulilor de circulație sau deplasarea de acasă către școală, pentru prevenirea implicării acestora în evenimente rutiere.
Pentru a înțelege mai bine mesajul lor, polițiștii rutieri au folosit tehnica din dotarea Laboratorului de Siguranță Rutieră pentru familiarizarea celor mici cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice.
Copiii au fost interesați și receptivi la mesajele și recomandările polițiștilor, context în care au formulat întrebări, având loc discuții libere pe aceste teme.
Siguranța copiilor reprezintă o prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Olt, iar polițiștii ce desfășoară activități informativ - preventive răspund tuturor solicitărilor cadrelor didactice pentru a participa la activități educative antiinfracționale și antivictimale, organizate în școli.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Disney Cup│Competiția preferată a copiilor din Slatina

Peste 1.500 de copii din Slatina s-au întrecut, astăzi, pentru cele 36 de locuri disponibile pentru o excursie de vis la Disneyland Paris. Subiectele au acoperit toată aria curriculară din programa școlară a copiilor, iar dificultatea lor a fost medie spre grea. Cele mai complicate întrebări au fost la matematică, acolo unde geometria le-a dat mari bătăi de cap. Competiția organizată de Primăria Slatina a ajuns, în acest an, la cea de XVI - a ediție.
14 Mai 2024