Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Depozitul de legume și fructe, închis de DSVSA
13.10.2022
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1554

Depozitul de legume și fructe din comuna Izbiceni a fost închis, iar în cazul altora au fost aplicate amenzi, în urma unor nereguli găsite de inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. Aceștia au verificat depozitele de semințe de consum și pe cele de legume și fructe din județul Olt. Pentru abaterile găsite au fost aplicate amenzi de peste 72.000 de lei.


 Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt a desfășurat controale în județ, în perioada 12-13.10.2022, în domeniul nonanimal. Au fost verificate 34 de unități înregistrate pentru siguranța alimentelor, respectiv 33 de depozite de semințe de consum și 1 depozit de legume – fructe.
„În urma controalelor au fost depistate o serie de neconformități, dintre care menționăm:
-stare de întreținere necorespunzătoare a spațiilor, a echipamentelor, igienă necorespunzătoare
-depozitare necorespunzătoare a materiilor prime vegetale, fără delimitare fizică între ele
-nu existau evidențe pentru operațiunile de dezinfecție, dezinsecție, deratizare
-lipsă program autocontrol, nu au putut fi prezentate buletine de analiză
-existența programului autocontrol, dar fără respectarea frecvenței de prelevare a probelor”, apare în comunicatul DSVSA.
În urma problemelor găsite, inspectorii DSVSA au aplicat 10 sancțiuni, în valoare de 72.600 lei și 14 avertismente. Un depozit de legume și fructe, singurul autorizat din județul Olt, care funcționează în comuna Izbiceni, a fost închis. Potrivit autorităților, depozitul nu avea marfă la momentul controlului, însă condițiile de funcționare au fost improprii, așa că s-a luat măsura suspendării activității, până la remedierea deficiențelor.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Disney Cup│Competiția preferată a copiilor din Slatina

Peste 1.500 de copii din Slatina s-au întrecut, astăzi, pentru cele 36 de locuri disponibile pentru o excursie de vis la Disneyland Paris. Subiectele au acoperit toată aria curriculară din programa școlară a copiilor, iar dificultatea lor a fost medie spre grea. Cele mai complicate întrebări au fost la matematică, acolo unde geometria le-a dat mari bătăi de cap. Competiția organizată de Primăria Slatina a ajuns, în acest an, la cea de XVI - a ediție.
14 Mai 2024