Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
DSP|De ce este important vaccinul?
26.04.2023
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 146

Vaccinarea este cea mai eficientă metodă de prevenire împotriva unor boli infecțioase grave! De aceea este important să ne imunizăm încă din primele zile de viață, pentru a ne proteja sănătatea. Asta spun reprezentanții DSP Olt, care anunță că, anual, mii de persoane sunt imunizate gratuit la nivelul județului, prin Programul Național de Vaccinare.


 Când trebuie să ne vaccinăm? De ce este important acest lucru? Cum ne ajută vaccinul? Sunt întrebări la care ne răspunde reprezentantul Direcției de Sănătate Publică Olt, Gabriela Gogiu. Aceasta explică într-un interviu pentru Olt Tv, cât de importantă este imunizarea populației și care este pericolul pentru cei care nu se vaccinează.
Vaccinul ne protejează împotriva mai multor boli grave, de aceea este recomandat încă din primele o zile de viață ale bebelușului.
Sunt însă și persoane împotriva vaccinării. Neîncrederea acestora însă pornește de la lipsa informării, spun reprezentanții DSP.
În primul trimestru al acestui an, în județul Olt nu s-au înregistrat reacții adverse după vaccinare. Iar despre decese din această cauză, nu poate fi vorba, spune Direcția de Sănătate Publică. În această perioadă, la nivelul județului au fost administrate copiilor mii de doze de vaccin.
În prezent, în stocul DSP există vaccin disponibil.
Printre vaccinurile administrate în județul Olt se află și cel pentru COVID-19, varianta Omicron. Acesta însă se mai administrează celor care doresc să se protejeze de acest virus.
Totodată, vaccinarea antigripală s-a desfășurat cu succes în județul Olt. În sezonul rece, au fost imunizați peste 31.000 de olteni. Din păcate, șapte persoane au decedat în urma infecției cu virulul gripal. O singură persoană dintre acestea era imunizată, este vorba despre un bătrân de 81 de ani.
La nivelul județului, DSP Olt continuă campania de vaccinare lunară a copiiilor care se încadrează în Programul Național de Imunizări. Continuă, de asemenea, și campania de vaccinare anti-covid, pentru varianta Omicron. Așadar, cei care doresc să se protejeze de virusul periculos, se pot adresa centrului din cadrul DSP, pentru vaccinare.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE