Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Polițiștii, acțiune de informare cu părinții elevilor
16.02.2024
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 300

Acțiune de informare a Poliției, de data aceasta cu părinții elevilor. Oamenii legii au organizart o sesiune de informare, la Colegiul Național „Radu Greceanu”pentru a le vorbi despre pericolele la care sunt expuși minorii în mediul școlar. Astfel de activități preventive vor avea loc în toate unitățile de învățământ din Slatina și din județ.


 Polițiștii Biroului Siguranță Școlară, din cadrul Poliției Olt, împreună cu cei de la Crimă Organizată, au desfășurat o sesiune de informare în rândul părinților elevilor din unitățile de învățământ din municipiul Slatina. Întâlnirea cu părinții a fost organizată cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Olt și a președintelui comitetului de părinți și a avut loc la Colegiul Național „Radu Greceanu”, din Slatina, unde au participat peste 150 de părinți.
În cadrul activității, părinții au fost informați cu privire la pericolele la care sunt expuși copiii. Polițiștii le-au vorbit despre tendințele agresive în rândul adolescenților care se manifestă prin: agresivitate verbală, accese de furie în spațiul public, țipete, dispute sau încăierări între colegi, manifestări ce pot fi accentuate de consumul de alcool sau de substanțe psihoactive.
În urma discuțiilor, părinții au identificat, împreună cu polițiștii, factorii favorizanți și măsurile de prevenire pe care ar trebui să le aibă în vedere pentru ca elevii să nu ajungă în postura de victimă sau agresor.
De asemenea, polițiștii au pus accent pe traficul și consumul de substanțe interzise, și consecințele negative pe care acestea le au asupra organismului minorilor. Totodată, au fost purtate discuții și despre ce înseamnă traficul de persoane, modurile de recrutare, fiindu-le oferite informații prin care sa evite astfel de fapte. Oamenii legii i-au sfătuit pe părinți să păstreze permanent legătura cu cadrele didactice şi să se intereseze de situația şcolară a copiilor, să se preocupe de modul în care aceștia își petrec timpul liber și să îi implice în activități extrașcolare care să le dezvolte un comportament bun.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE