Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cubul și atributiva, piedici la Evaluarea Națională
26.02.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 653

Toți elevii de clasa a VIII - a din județul Olt au primit, astăzi, rezultatele la cele două probe ale simulării examenului de Evaluare Națională. Rezultatele arată că peste jumătate dintre copii au foarte mult de recuperat la matematică. La limba română, lucrurile au stat puțin mai bine, însă au existat multe note sub 5. Gramatica, rezumatul și cubul au fost cele mai mari piedici ale copiilor, care speră să recupereze rapid materia pentru examenul de la sfârșitul lunii iunie.


Simularea națională a examenului de Evaluare Națională le-a dat mari bătăi de cap elevilor de clasa a VIII – a din județul Olt. Copiii s-au împiedicat cel mai rău în cub. Nici celelalte subiecte de la matematică nu au fost prea ușoare, astfel că rezultatele și-au spus cuvântul.
La română, rezultatele au fost ceva mai bune, însă și aici copiii au fost prinși cu noțiunile neînvățate. Cele mai grele subiecte au fost gramatica și rezumatul.
Aproape 3.000 elevi de clasa a VIII -a, din județul Olt, au susținut cele două probe ale simulării naționale a examenului de Evaluare Națională. Dintre aceștia, la Matematică au reușit să obțină cel puțin nota 5 doar 38%. Cinci elevi au obținut, în schimb, nota maximă. La Limba și literatura română rezultatele au fost ceva mai bune, 69% dintre candidați reușind să obțină cel puțin nota 5. Un singur elev din județul Olt a luat note maxime la ambele materii, astfel că a încheiat simularea Evaluării Naționale cu media 10.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE