Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Brâncoveni│Călușarii au alungat răul din gospodării
14.06.2022
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 607

De Rusalii, la Brâncoveni, cete de călușari au străbătut ulițele comunei. Localnicii i-au primit cu bucurie în curțile lor și i-au cinstit cu bucate și bani. Tradiția spune că aceștia alungă răul și bolile și aduc prosperitate și noroc.


 În duminica de Rusalii, comuna Brâncoveni a fost gazda Călușului Oltenesc, ediția a II-a. Opt ansambluri de călușari din tot județul au venit aici pentru a merge în gospodăriile oamenilor, așa cum spune tradiția. Îmbrăcați în straie populare, cu pelin și usturoi, și cu multă veselie, copiii și tinerii călușari au luat la rând ulițele comunei. Fie că au intrat în curți sau au dansat călușul în stradă, formațiile de dansatori au fost primite cu bucurie.
În mijlocul călușarilor l-am întâlnit și pe Cristian Barbu, cunoscut ca "mutul", responsabil cu glumele și distracția în ansamblul de călușari al comunei Vâlcele.
Printre ansamblurile de călușari s-au aflat și cei ai comunei Brâncoveni, „Mugurașii Brâncovenilor”. Ei sunt mândria localității, spune edilul Ion Cheroiu.
Călușarii au poposit chiar și la biserica din satul Brâncoveni al comunei cu același nume.
De la ora 17.00, pe scena din fața Primăriei Brâncoveni a fost organizat un concurs de dans călușeresc. Evenimentul a continuat apoi cu un spectacol de muzică populară, oferit de Ansamblul Profesionist „Doina Oltului”.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE