Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Dublă lansare de carte și expoziție la Muzeul Județean
16.05.2022
Autor articol: Miruna Ivan
Vizualizari: 204

Descoperirile din județul nostru de pe siturile arheologice au adus, de-a lungul timpului, exponate inedite Muzeului Județean. Pentru a celebra aceste descoperiri, dar și 70 de ani de la înființare, au fost organizate o expoziție și mai multe lansări de carte.


 Seria manifestărilor culturale dedicate Muzeului Județean, cu ocazia aniversării a 70 de ani de la înființare a continuat, sâmbăta aceasta, cu lansarea volumului Romula. Acesta cuprinde toate cercetările arheologice din anul 2013 și a fost expus în prezența unor oaspeți de seamă din domeniul istoriei.
În a doua parte a manifestării, a fost lansat publicului și catalogul expoziției „Romvla”, realizat în parteneriat cu Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan”. Catalogul cuprinde descoperirile arheologice de la Romula și Reșca, între anii 2013 și 2018, care au contribuit la cunoașterea istoriei acestor locuri.
Cei prezenți au avut și ocazia de a admira toate piesele descoperite în cadrul unei expoziții de excepție, amenajată în incinta muzeului.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Răsturnare de situație în cazul accidentului mortal de la Scărișoara

Răsturnare de situație în cazul accidentului petrecut joi seara, în localitatea Scărișoara. În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Caracal, s-a constat că autoturismul, în momentul producerii evenimentului, ar fi fost condus de un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care se afla la fața locului, la sosirea polițiștilor, și nu de tânăra de 21 de ani, care inițial a declarat ca ar fi fost la volan. Tânărul care a provocat accidentul mortal, a fost reținut luni, pentru 24 de ore, urmând să ajungă în fața unui judecător de drepturi și libertăți
28 Iun 2022