Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Concedii pentru Covid, cu declarație
23.09.2021
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 885

Asigurații care beneficiază de concedii medicale pentru carantină sunt obligați să completeze o declaratie pe propria răspundere. Declaratia trebuie depusă la plătitorii de indemnizații de asigurări sociale de sănătate pe care o prezintă, la rândul lor, organelor de control. În funcție de această declarație, asigurații vor primi banii pe tot concediul medical sau numai indemnizația aferentă primelor 5 zile de carantină.


 În concediu medical din cauza Covid-19, dar cu declarație pe propria răspundere. Este obligația asiguraților care se află în carantină sau izolare după ce călătoresc în zone cu risc de îmbolnăvire.
Concediul şi indemnizaţia pentru carantină se acordă asiguraţilor cărora li se interzice continuarea activităţii, care nu poate fi realizată de la domiciliu, din cauza unei suspiciuni pentru o boală contagioasă, pe durata stabilită prin certificatul eliberat de Direcţia de Sănătate Publică.
Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei pentru carantină reprezintă 100% din baza de calcul stabilită potrivit legii şi este suportată integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt│Sute de infecții respiratorii și pneumonii

Sute de olteni au fost diagnosticați cu viroze, în ultimele zile. Reprezentanții DSP Olt spun că cea mai afectată categorie este grupa de vârstă 0-19 ani. Majoritatea se tratează acasă, puțini fiind cei cu formă severă de boală, care au necesitat internarea. Astfel, din cele peste 500 de cazuri de viroze respiratorii înregistrate în ultima săptămână în județul Olt, 53 de pacienți au necesitat supraveghere și tratament în spital.
19 Oct 2021