Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cu rufele la uscat pe scara blocului
03.03.2021
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 7577

Situație inedită într-un bloc din Cartierul Steaua din Slatina. Locatarii își usucă rufele pe casa scării, unde au legat sârme de la primul până la ultimul etaj. Poliția Locală cunoaște situația, dar spune că nu poate interveni, întrucât nu este domeniu public. Nici pompierii nu pot lua măsuri, deși în cazul unui incendiu, situația ar fi dramatică. Hainele ar degaja cantități mari de fum, iar intervenția ar fi mult îngreunată.


Își usucă rufele în familie. Cam așa se întâmplă într-un bloc aflat pe strada Cuza Vodă al cartierului Steaua din Slatina. Pe o întreagă scară, locatarii au legat sârme, chiar între balustrade, pentru a-și întinde rufele la uscat. Acest lucru se întâmplă de ceva timp și nimeni nu ia nicio măsură, spun câțiva vecini deranjați de situație, care se plâng de mirosul greu de pe scară.
Fiecare apartament are balcon, însă oamenii și-au amenajat aici, bucătării. Iar cum în afara blocului reabilitat nu mai au voie să pună rufe la uscat, aceștia au găsit soluția. Au făcut un tabel, au semnat aproape toți, și au legat sârmele între balustrade, spre nemulțumirea câtorva vecini care nu sunt de acord cu această situație.
Președinta asociației de locatari spune că legea nu este încălcată în niciun fel. Iar atât timp cât locatarii au semnat un tabel, ea nu poate să le interzică uscarea rufelor pe scară.
Poliția Locală Slatina cunoaște această situație. Spune însă că nu poate interveni, pentru că nu este domeniul public.
Pericolul ar fi și mai mare în caz de incendiu, spun reprezentanții ISU Olt. Materialele textile ar arde cu repeziciune, iar fumul dens ar îngreuna intervenția pompierilor, dar și evacuarea locatarilor din scara respectivă.
Pe de altă parte, tot în scara respectivă, subsolul arată horror.
Cum se va rezolva această problemă, nimeni nu știe. Locatarii au găsit soluția doar pentru uscarea rufelor, nu și pe cea pentru curățarea subsolului.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE