Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina: Noi măsuri de restricție
16.10.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 4429

Slatina a ajuns oficial la un indice de infectare de 2,10 la mia de locuitori. Din această cauză autoritățile au impus unele restricții pentru toți slătinenii. Funcționarea spațiilor închise a fost limitată la 30% din capacitatea totală, iar masca a devenit obligatorie în toate zonele aglomerate și în apropierea școlilor din oraș.


Creșterea alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19 din ultimele zile a afectat și municipiul Slatina. Din cauza faptului că s-a ajuns la un indice de 2,10 cazuri la mia de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a adoptat mai multe măsuri de restricție. Unul din domeniile afectate este cultura. Practic, sălile de cinematograf și de teatru sunt obligate să funcționeze doar la 30% din capacitatea totală.

Aceasta nu este singura măsură de restricție pentru Slatina. Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență:
- activitatea barurilor, restaurantelor, cafenelelor și pub-urilor în interior este permisă fără a depăși 30% din capacitate și doar în intervalul orar 06:00 – 23:00.
- locațiile de tip jocuri de noroc își pot desfășura activitatea doar în cazul în care nu depășește 30% din capacitatea maximă a spațiului.
- purtarea măștii de protecție devine obligatorie în toate zonele aglomerate ale orașului (piețele, stațiile de autobuz sau zonele pietonale comerciale).
- masca de protecție este obligatorie în proximitatea tuturor unităților de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în școală.

Până în acest moment, în județul Olt, pe lângă municipiul Slatina, în zona galbenă se mai află localitățile:

Milcov (2,72/‰ locuitori)
Dobrețu (2,52/‰ locuitori)
Nicolae Titulescu (1,71/‰ locuitori)
Brâncoveni (1,59/‰ locuitori)

Municipiul Caracal și comunele Cezieni și Perieți au depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori și, în acest moment, sunt în zona roșie.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

CAO deschide noi șantiere la Slatina și în județ

Lucrările începute de Compania de Apă Olt pe strada Vintilă Vodă din Slatina, privind modernizarea rețelelor de apă și canalizare, vor continua pe mai multe străzi din municipiu. De luna viitoare se va lucra pe alte două străzi, tot în partea de jos a orașului. În paralel, în cadrul aceluiași proiect, CAO va deschide șase șantiere în orașe și comune din județ, pentru modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canal.
07 Iun 2021