Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ordinul de protecție, salvarea victimelor violenței domestice
14.08.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 115

Ordinul de protecție provizorie este salvarea multor femei agresate, acesta fiind motivul pentru care la poliție se înregistreze lunar, zeci de sesizări în acest sens. La nivelul județului nostru, în prima jumătate a anului, în majoritatea cazurilor, ordinele au fost emise pe numele unor bărbați, dar a existat și un caz în care agresorul pentru care s-a emis restricția provizorie a fost femeie.


Victimele violenței domestice au prins curaj în ultimele luni. Numărul celor care și-au reclamat agresorii la poliție și au cerut sprijin pentru a scăpa din calvarul pe care-l trăiau a crescut considerabil. Doar în prima jumătate a acestui an, zeci de victime au solicitat sprijin din partea autorităților, pe numele agresorilor acestora fiind emise ordine de restricție provizorie. Printre cei reclamați s-a numărat și o femeie, spun oamenii legii.
Pe lângă aceste restricții, o parte dintre victimelor violenței domestice din Olt sunt ajutate de către specialiștii DGASPC Olt să reînceapă o nouă viață. Ele au la dispoziție centrul de primiri în regim de urgență, dar și o locuință protejată prin care primesc un adăpost sigur. De asemenea, beneficiază de consiliere pentru a trece cât mai ușor peste traumele suferite.
Ordinele de restricție provizorie emise de polițiști se dispun pentru o durată de cinci zile. Pentru a continua să fie protejate în fața agresorilor, victimele trebuie să solicite judecătorilor un ordin de restricție pentru o perioadă mai lungă de timp. Din păcate, multe dintre ele, după expirarea ordinelor provizorii, renunță să se mai adreseze instanțelor de judecată.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020

Asfaltarea barajului Olt, în linie dreaptă

Ruta de ocolire a Podului Olt, cea care asigură legătura între Slatina și Slătioara, va fi asfaltată complet. Președintele Consiliului Județean Olt, alături de primarul Slatinei, Emil Moț, și cel al comunei Slătioara au făcut front comun pentru a transforma acest proiect de infrastructură în realitate. Până în acest moment, tronsonul este asfaltat doar pe jumătate, mai exact, până la limita teritorială dintre cele două localități.
17 Sep 2020