Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Prima împădurire”, o nouă sesiune
12.08.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 141

A început o nouă sesiune de depunere a cererilor pentru schema „Prima împădurire”. Persoanele care dețin teren și doresc înființarea de plantații forestiere sunt așteptate la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură Olt pentru a depune solicitări. Pot obține fonduri europene de până la 40.000 de euro.


A fost lansată cea de-a cincea sesiune a schemei „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite”. Pot solicita acest ajutor financiar deținătorii de terenuri agricole care își iau angajamentul, pentru o perioadă de 12 ani, că vor îngriji terenul împădurit. Sprijinul se acordă ca valoare fixă, reprezentată de costuri standard pe hectar pentru împădurire și compensarea pierderilor de venit agricol. Pentru a accesa această măsură, potențialii beneficiari au de parcurs mai multe etape.

Din județul nostru, în primele patru sesiuni, cinci persoane au accesat schema de sprijin, iar o parte dintre ele au primit deja sume importante de bani. În total, aproximativ 21 de hectare plantate cu arbori vor fi subvenționate.

Schema de ajutor face parte din programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 și este finanțată de Ministerul Agriculturii, prin APIA. Pentru această sesiune, proiectele se depun până pe data de 11 decembrie, iar alocarea financiară este de 10 milioane de euro.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020

Asfaltarea barajului Olt, în linie dreaptă

Ruta de ocolire a Podului Olt, cea care asigură legătura între Slatina și Slătioara, va fi asfaltată complet. Președintele Consiliului Județean Olt, alături de primarul Slatinei, Emil Moț, și cel al comunei Slătioara au făcut front comun pentru a transforma acest proiect de infrastructură în realitate. Până în acest moment, tronsonul este asfaltat doar pe jumătate, mai exact, până la limita teritorială dintre cele două localități.
17 Sep 2020