Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Tot mai puține joburi peste hotare
11.08.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 112

În continuare, prin serviciul Eures, locurile de muncă disponibile în străinătate sunt mult mai puține decât în anii trecuți. Din cauza pandemiei de coronavirus, mulți angajatori fie și-au închis afacerile, fie au restrâns activitatea. Astăzi, spre exemplu erau vacante doar 54 de posturi.


S-au dus vremurile când oltenii aveau la dispoziție mii de locuri de muncă în diferite domenii de activitate, peste hotare. Toate joburile erau oferite de firme din Spațiul Economic European. În această perioadă, doar câțiva angajatori străini caută forță de muncă românească.

Potrivit statisticilor realizate de serviciul Eures din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, numărul contractelor înregistrate până acum este mult mai mic decât în anul precedent, în aceeași perioadă.
În aceste luni, sute de olteni rămași fără loc de muncă în străinătate s-au întors acasă și solicită indemnizația de șomaj. Pentru a primi acest ajutor financiar, ei trebuie să se adreseze consilierului Eures, care îi va ajuta să-și întocmească dosarul.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020

Asfaltarea barajului Olt, în linie dreaptă

Ruta de ocolire a Podului Olt, cea care asigură legătura între Slatina și Slătioara, va fi asfaltată complet. Președintele Consiliului Județean Olt, alături de primarul Slatinei, Emil Moț, și cel al comunei Slătioara au făcut front comun pentru a transforma acest proiect de infrastructură în realitate. Până în acest moment, tronsonul este asfaltat doar pe jumătate, mai exact, până la limita teritorială dintre cele două localități.
17 Sep 2020