Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sute de controale și zeci de amenzi
11.08.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 176

Verificări ample pe tot parcursul lunii iulie, la societățile din județul Olt. Inspectorii de muncă au făcut controale la societăți din mai multe domenii de activitate, fiind vizate atât securitatea angajaților, cât și sănătatea acestora. Au fost depistate sute de deficiențe, fiind aplicate mai multe sancțiuni.


În luna iulie, inspectorii de muncă au efectuat peste 250 de controale specifice, atât în domeniul relațiilor în muncă, dar și în cel al securității și sănătății în muncă. Au fost vizate domenii precum construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultura.

Nerespectarea normelor privind sănătatea și securitatea în muncă poate da naștere unor evenimente neplăcute, care ar putea pune în pericol viața angajaților. Potrivit reprezentanților ITM Olt, în ultima lună, au fost comunicate mai multe accidente, soldate cu incapacitate temporară de muncă.

Printre neregulile identificate de către inspectorii de muncă au mai fost neplata lunară a drepturilor salariale, neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă, neasigurarea triajului epidemiologic și a dezinfectanților pentru mâini și nepurtarea măștilor de protecție.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020

Asfaltarea barajului Olt, în linie dreaptă

Ruta de ocolire a Podului Olt, cea care asigură legătura între Slatina și Slătioara, va fi asfaltată complet. Președintele Consiliului Județean Olt, alături de primarul Slatinei, Emil Moț, și cel al comunei Slătioara au făcut front comun pentru a transforma acest proiect de infrastructură în realitate. Până în acest moment, tronsonul este asfaltat doar pe jumătate, mai exact, până la limita teritorială dintre cele două localități.
17 Sep 2020