Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Alarmant! Un incendiu în fiecare oră
06.08.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 6134

Un incendiu în fiecare oră, în județul Olt. Pompierii au intervenit, ieri, în mai multe localități, pentru a stinge incendii de vegetație uscată. La Brâncoveni, Curtișoara și Piatra Olt au fost cele mai dificile intervenții. Salvatorii au acționat ore în șir pe suprafețe mari de teren și în zone greu accesibile, pentru a stinge flăcările care amenințau să cuprindă gospodării și case.


Misiuni dificile, ieri, pentru salvatorii olteni. La fiecare oră, aceștia au intervenit la câte un incendiu de vegetație uscată, în mai multe localități ale județului. Astfel, începând cu ora 8 dimineața, până la 20, militarii olteni au stins 12 astfel de incendii.

Trei dintre misiuni au fost mai dificile. La Curtișoara s-a intervenit într-o zonă greu accesibilă, unde pompierii, ajutați și de colegii de la Serviciul Voluntar din cadrul primăriei, au ajuns cu greu, pentru a stinge flăcările. Și la Piatra Olt, intervenția pompierilor a fost periculoasă. 20 de focare au fost stinse cu greu. La Brâncoveni, 30 de hectare de vegetație uscată au ars în câteva zeci de minute.
Din fericire, nu au existat victime și nici pagube materiale. Reprezentanții ISU Olt reamintesc însă că arderea vegetației uscate este interzisă. Chiar dacă în mediul rural, acest lucru este o practică, pompierii avertizează că pericolul este uriaș.

Și astăzi, un incendiu de vegetație uscată a izbucnit la Slatina, în zona Alro. Focul s-a extins rapid la o clădire dezafectată, iar pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Incendiul a fost lichidat după 40 de minute de intervenție.
Anul trecut, în județul Olt au fost înregistrate peste 700 de incendii de miriști și vegetație uscată. În câteva situații focul s-a extins la gospodării, iar pagubele au fost însemnate.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020