Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Platforme moderne pentru gunoiul de grajd
08.07.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 173

Mai mulți primari din județ au găsit soluții pentru gestionarea corespunzătoare a gunoiului de grajd: au accesat proiecte prin Ministerul Mediului și și-au construit platforme speciale.Ultima localitate care a implementat un astfel de proiect este comuna Vitomirești. Potrivit Agenției pentru Protecția Mediului Olt, în următorii doi ani, alte trei localități își vor dezvolta astfel de platforme.


Gunoiul de grajd poate fi transformat, după un proces mai lung de fermentare a acestuia, în îngrășământ natural fără prea multe costuri. Ultima localitate care și-a dezvoltat o platformă de depozitare a gunoiului de grajd este comuna Vitomirești. Edilul localității mărturisește faptul că investiția era foarte necesară, întrucât vine în ajutorul crescătorilor de animale, prin valorificarea la maximum, a deșeurilor. Un alt obiectiv al acestei investiții este acela de a reduce numărul de nitrați din sol.
Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 1,3 milioane de lei, bani folosiți pentru amenajarea platformei și pentru achiziționare de utilaje.
Potrivit Agenției pentru Protecția Mediului Olt, până în acest moment, la nivelul județului există doar 4 platforme de depozitare a gunoiului de grajd. Aceștia preconizează că până la sfârșitul anului 2022, comune precum Brastavățu, Deveselu și Dobrosloveni își vor dezvolta un astfel de sistem.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE