Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sute de nereguli la locul de muncă
07.07.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 262

Inspectorii de muncă din cadrul ITM Olt au fost din nou în teren pentru a verifica dacă patronii din județ respectă normele în vigoare. Și de data aceasta au fost descoperite sute de deficiențe, pentru care s-au aplicat amenzi usturătoare. Luna trecută au fost înregistrate și mai multe accidente de muncă, unele dintre ele soldându-se cu decesul angajaților.


Pe parcursul lunii iunie, inspectorii de muncă olteni au fost din nou în control la companiile din județ. Au fost vizate mai multe domenii de activitate, iar cele mai frecvente deficiențe au fost descoperite în construcții, în comerțul cu amănuntul și în agricultură.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, în multe cazuri au descoperit neplata lunară a salariilor, neacordarea repausului săptămânal sau a concediului de odihnă și neefectuarea controlului medical periodic. De asemenea, inspectorii au descoperit, din nou, persoane care desfășurau muncă „la negru”. Pentru toate acestea, au fost aplicate amenzi drastice.
Nerespectarea normelor de muncă poate avea consecințe grave, spun reprezentanții ITM Olt. Numai luna trecută au fost înregistrate 9 accidente de muncă, 3 dintre ele fiind accidente mortale. În toate aceste cazuri sunt în curs anchete pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs evenimentele.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE