Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Uleiurile uzate, periculoase pentru mediu
02.07.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 251

Uleiurile uzate și cele menajere nu trebuie aruncate la voia întâmplării. Asta ne recomandă și comisarii Gărzii de Mediu Olt, care spun că atât persoanele fizice, cât și cele juridice, sunt obligate să recicleze uleiul și să îl predea firmelor de colectare avizate. Pentru nerespectarea acestor prevederi legale, amenzile pot ajunge la suma de 20.000 lei.


Aruncarea uleiurilor menajere în rețeaua de canalizare nu este o soluție. Acest lucru ne spun și reprezentanții Gărzii de Mediu Olt, care atrag atenția că aruncarea lor la voia întâmplării poate avea efecte negative asupra mediului și a sănătății noastre. Comisarii spun că atât persoanele fizice, cât și cele juridice au obligația de a depozita și de a preda uleiul către firmele de colectare avizate în acest sens.
Nerespectarea acestor prevederi legale poate atrage sancțiuni usturătoare. Comisarii Gărzii de Mediu Olt desfășoară constant acțiuni de control, iar acolo unde sunt descoperite nereguli, făptuitorii sunt amendați.
Dacă nu este depozitat și reciclat corespunzător, uleiul ars poate să pătrundă în pânza freatică și devine nociv pentru sănătatea noastră.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE