Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Aerul condiționat, mai periculos ca niciodată
02.07.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1945

Aerul condiționat răspândește coronavirusul. Autoritățile recomandă să nu mai fie folosite aceste aparate, cel puțin în această perioadă, iar grădinițelor și creșelor le-a fost impusă deja această măsură, pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Medicii susțin și ei acest lucru și spun că aerul recirculat este foarte periculos, în general, cu atât mai mult în această perioadă de pandemie.


Fără aer condiționat, oricât de cald ne este. Autoritățile, dar și medicii recomandă aerisirea încăperilor și limitează sau chiar interzic folosirea aparatelor de aer condiționat. Motivul: acestea răspândesc bacteriile și virușii, iar dacă îl folosim, ne expunem și mai mult pericolului de îmbolnăvire.
Măsura a fost deja luată în cadrul grădinițelor și a creșelor deschise la Slatina și Balș, pe perioada vacanței de vară.
Medicii spun că aparatul de aer condiționat este în general periculos, atât în mașină, cât și acasă. Iar în această perioadă de pandemie, poate răspândi foarte ușor și noul coronavirus.
Așadar, oricât de cald vă este, deschideți fereastra. Aerul condiționat nu este cea mai bună alegere, cel puțin în această vară.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020