Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Asistența socială, la un pas de colaps
29.06.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 7738

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.


Încă de la începutul anului, Guvernul a tăiat masiv sumele necesare pentru asistență socială. În Olt, bugetul a fost redus cu 80 %, iar, pentru ca oamenii să nu aibă de suferit, instituția a funcționat cu fonduri de la Consiliul Județean Olt. Președintele Marius Oprescu a anunțat însă că aceste cheltuieli nu vor mai putea fi suportate din august.
Cele mai mari sume sunt necesare patru a se plăti salariile angajaților din cadrul DGASPC, oamenii care au grijă de bătrânii din centrele rezidențiale, de persoanele cu handicap sau de copiii instituționalizați. Reprezentanții instituției speră ca situația să fie rezolvată, odată cu rectificarea bugetară de luna viitoare.
La nivelul județului nostru, în centrele rezidențiale sunt 600 de adulți și persoane cu dizabilități, iar în căsuțe de tip familial cresc 500 de copii.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020