Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Amenzi pe șantiere și în service-urile auto
29.05.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 1447

Zeci de controale și amenzi într-o singură săptămână. Acesta este bilanțul pe care Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt l-a prezentat astăzi. Domeniile de activitate vizate au fost construcțiile și întreținerea și repararea autoturismelor. Inspectorii au verificat dacă patronii respectă normele privind relațiile de muncă, dar și dacă s-au luat toate măsurile necesare pentru prevenirea și combaterea răspândirii noului coronavirus.


În perioada 18 – 23 mai, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a efectuat zeci de controale la firmele de construcții și de întreținere de mașini de pe raza județului Olt. Inspectorii au vrut să verifice dacă angajatorii olteni respectă întocmai toate prevederile legale în domeniul relațiilor de muncă.
Inspectorii olteni din cadrul departamentului de Securitate și Sănătate în Muncă au efectuat peste 30 de controale la societățile din județ, pentru a vedea modul în care firmele se implică în combaterea și prevenirea răspândirii virusului chinezesc. Realitatea din teren a arătat faptul că mulți dintre patroni nu au acordat echipamente de protecție angajaților și nici nu au dispus efectuarea controlului medical periodic.
Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt recomandă angajatorilor să ia toate măsurile de protecție impuse de autorități, astfel încât riscul de contractare a noului coronavirus să fie diminuat. Controalele vor continua și în săptămânile următoare, iar acolo unde există nereguli, inspectorii de muncă vor acționa în consecință.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020