Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Aer mai curat pe timp de pandemie
27.05.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 138

Starea de urgență decretată din cauza pandemiei de coronavirus a adus și efecte pozitive. Oamenii nu au mai ieșit haotic din case, traficul în oraș a scăzut, iar asta a determinat o scădere a valorilor indicatorilor de măsurare a calității aerului. Agenția pentru Protecția Mediului Olt spune că până și valoarea pulberilor în suspensie a fost sub limitele legale.


Pandemia de coronavirus i-a ținut pe oameni în case timp de două luni de zile. Străzile orașului au fost aproape pustii, iar asta s-a resimțit și în aer. Potrivit datelor oferite de Agenția pentru Protecția Mediului Olt, în perioada în care a fost decretată starea de urgență, niciun indice valoric al calității aerului pe care îl respirăm nu a depășit valorile zilnice admise.
Poluarea nu este o mare problemă în Slatina, spun reprezentanții Agenției pentru Proiecția Mediului Olt. Asta și pentru că întreprinderile de pe raza orașului fie și-au închis activitatea, fie și-au redus-o cât de mult posibil. Dacă înainte valoarea indicelui puberilor aflate în suspensie depășea uneori pragul maxim admis, în perioada de carantină acesta s-a aflat constant sub limitele legale.
Stația automată de monitorizare a calității aerului din Slatina, aflată pe Dealul Grădiște, oferă cetățenilor date reale, în timp real, despre nivelul de poluare din oraș. Aceste valori pot fi observate fie online, pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului, fie pe panoul amplasat în centrul orașului, în zona poștei.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020