Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Controale noi, aceleași nereguli
09.04.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 382

Sute de societăți oltene au fost verificate de către inspectorii de muncă în luna martie a acestui an. Aceștia au dorit să vadă dacă angajații încheiate contracte individuale de muncă și dacă se respectă regulile privind securitatea și sănătătea în desfășurarea activităților specifice. Au fost descoperite mai multe nereguli, printre care și munca „la negru”.


În luna martie, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au controlat peste 100 de societăți din județ. Construcțiile, comerțul cu amănuntul sau transportul rutier de mărfuri și persoane au fost doar câteva din domeniile de activitate verificate, fiind date zeci de avertismente și amenzi.
Angajații ITM Olt au descoperit și în această lună patroni care nu au renunțat la vechiul obicei al muncii „la negru”, iar inspectorii i-au sancționat cu amenzi usturătoare. De asemenea, s-au înregistrat mai multe accidente în timpul serviciului, soldate cu încapacitatea temporară de muncă a angajaților.
Alte abateri frecvente sesizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt au fost neplata lunară a drepturilor salariale, neacordarea repausului săptămânal și nefolosirea echipamentului individual de protecție.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Rută sigură pentru ocolirea Podului Olt

Se circulă în cele mai bune condiții, pe strada Basarabilor, din Slatina, pe tronsonul care duce către barajul Oltului. Primăria Slatina este la finalul lucrărilor de asfaltare pe această porțiune care va fi folosită ca rută alternativă atunci când se va opri circulația de podul Olt. Investiția este finanțată din bugetul local și a fost finalizată în timp record. Anul trecut, pe 4 iunie, primarul Emil Moț anunța că a decis să modernizeze șoseaua.
04 Iun 2020