Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Covid-19 a alungat cumpărătorii din piețe
08.04.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 3459

De câteva săptămâni, Piața Zahana este mai goală ca niciodată. Și aici ne referim la cumpărători, care rar își fac apariția pentru a se aproviziona. Motivul: pandemia de coroavirus, din cauza căreia producătorii sunt nevoiți să-și arunce la gunoi o parte din munca lor.


Chiar dacă se bucură de o producție bogată, de calitate, se plâng că nu au cui să o vândă. Sunt producătorii olteni care trec prin momente dificile din cauza crizei pe care o traversăm. Speranța lor era să-și valorifice marfa în Piața Zahana, așa cum erau obișnuiți înainte, când vânzarea mergea bine. La finalul zilei, trăgeau linie și observau că au un profit. Zilele acestea însă, clienții sunt tot mai puțini, iar de profit nu se mai poate vorbi.
Rar găsești câte un slătinean la tarabele cu legume și fructe din piață. Oamenii sunt sfătuiți să rămână acasă, iar cei care reușesc să ajungă totuși, spun că vor să-i sprijine pe micii producători. Produsele lor sunt mult mai de calitate și mai proaspete față de cele din import.
Avantajați în această perioadă se pare că sunt apicultorii. Datorită proprietăților antibacteriene, care luptă împotriva infecțiilor, mierea s-a vândut mult mai bine, spune o olteancă prezentă azi la piață.
În plină pandemie de coronavirus, mulți dintre fermierii olteni s-au adaptat noilor măsuri impuse de ordonanțele militare și au început să-și valorifice producția online.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Rută sigură pentru ocolirea Podului Olt

Se circulă în cele mai bune condiții, pe strada Basarabilor, din Slatina, pe tronsonul care duce către barajul Oltului. Primăria Slatina este la finalul lucrărilor de asfaltare pe această porțiune care va fi folosită ca rută alternativă atunci când se va opri circulația de podul Olt. Investiția este finanțată din bugetul local și a fost finalizată în timp record. Anul trecut, pe 4 iunie, primarul Emil Moț anunța că a decis să modernizeze șoseaua.
04 Iun 2020