Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Magistrații ar putea bloca alegerile
11.02.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 289

Magistrații Tribunalului Olt au renunțat la protest, începând de astăzi, și și-au reluat activitatea. Ei își mențin, însă, refuzul de a participa la constituirea birourilor electorale, pentru alegerile din 2020. Asta înseamnă că decizia lor ar putea bloca alegerile din acest an.


Decizie fără precedent în justiție. Magistrații au hotărât, ieri, în cadrul Adunării Generale, încetarea formei de protest constând în suspendarea activității de judecată a cauzelor aflate pe rolul instanţei, începând cu data de 11 februarie 2020, iar de astăzi și-au reluat activitatea. Magistrații susțin în continuare că nu vor participa la constituirea birourilor electorale, pentru alegerile din 2020.
Faptul că magistrații au luat această decizie ar putea bloca procesul electoral din acest an, spune reprezentantul Tribunalului Olt.
Legea prin care sunt abrogate pensiile speciale ale parlamentarilor, magistraților, primarilor, diplomaților și judecătorilor CCR a fost adoptată de Parlament, la sfârşitul lunii trecute. Magistrații olteni consideră că merită aceste pensii speciale, întrucât, în toată cariera lor, nu pot avea altă sursă de venit în afară de salariu. Conduita trebuie să fie, de fiecare dată, una ireproșabilă. În plus, volumul de muncă și responsabilitatea sunt uriașe. Trebuie să studieze în permanență legi și modificări legislative pentru a da un verdict corect.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE