Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Speriați de pestă, nu mai cresc porci în gospodării
21.06.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 131

Speriați de virusul pestei porcine africane mai bine de 3.000 de fermieri olteni au renunțat să mai crească porci în gospodării, în ultimul an. Din recensământul veterinarilor rezultă însă că exploatațiile comerciale funcționează la capacitate maximă, iar în ultimul an a fost autorizată încă o fermă, în Ipotești.


Pesta porcină africană, care a afectat și județul Olt anul trecut, i-a descurajat pe mulți crescători de animale, care au renunțat să mai cumpere porci și să îi crească în gospodării. Ultimele statistici ale Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța alimentelor indică o scădere semnificativă, cu peste 3.100, a numărului de exploatații particulare de porci.
Astfel, dacă în data de 20 iunie 2018 figurau, în baza națională, 27.087 exploatații, anul acesta, numărul lor este de numai 23.973. În schimb, cei care continuă să crească porci în gospodării, au mărit numărul de capete și se constată astfel o creștere de la 82.430 de animale anul trecut, la 91.387 anul acesta. De asemenea, fermele comerciale din județ au reușit să își țină porcii la adăpost de virusul ucigaș, iar un om de afaceri a reușit chiar să își autorizeze o nouă fermă de porci la Ipotești.

La nivelul județului funcționează, în prezent, 10 exploatații comerciale de porci.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020