Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Suntem tot mai puțini în Olt
19.06.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 257

Scădere semnificativă a populației județului nostru, în ultimul deceniu. Potrivit datelor furnizate de Direcția Regională de Statistică Olt, în mediul rural, Oltul a pierdut cei mai mulți locuitori. Sporul natural negativ și migrarea externă masivă sunt principalele cauze care au condus la această situație.


Județul nostru are din ce în ce mai puțini locuitori, fie că vorbim de mediul urban sau cel rural. În ultimii zece ani, potrivit statisticilor, populația din Olt a scăzut cu 9 %. Comparativ cu anul 2008, în 2018, populația Oltului a scăzut cu 10,2% în mediul rural, iar în mediul urban cu 7,7%. De asemenea, se remarcă reducerea ponderii populației tinere și creșterea ponderii populației vârstnice.
În ultimii ani, la nivelul județului Olt s-au înregistrat mai multe decese decât nașteri. Oltenii spun că nu își mai doresc mulți copii pentru că nu le pot oferi un trai decent.
În 2008 s-au născut 3.904 bebeluși, iar anul trecut, s-au născut cu 741 mai puțini.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020