Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Păstrăvul de Ianca, renumit în Oltenia
14.05.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1696

Păstrăvul de pe malul Dunării, mai exact din comuna Ianca, este din ce în ce mai căutat. Persoane din toată Oltenia vin aici să cumpere pește proaspăt și ieftin, cu doar 19 lei kilogramul. Aflată în administrarea Direcției Silvice Olt, Păstrăvăria Ianca este o mândrie pentru autoritățile locale. Edilul spune că vânzările sunt masive. În jur de două tone de pește pe lună sunt cumpărate de olteni, pentru consum propriu sau organizarea unor evenimente.


Păstrăvăria de la Ianca a devenit cunoscută în toată Regiunea Oltenia. Persoane din județele Olt și Dolj, dar și cei care sunt în trecere prin zonă, se opresc în comuna de la malul Dunării, să cumpere păstrăv proaspăt. Prețul este unul bun, pentru un pește atât de gustos, cu carnea fină - 19 lei kilogramul.

Păstrăvăria de la Ianca are o poveste interesantă. Ea a fost înființată în urmă cu 35 de ani, după ce în localitate a apărut un izvor cu apă ca cea de la munte.
Păstrăvăria de la Ianca este căutată mai ales în perioada de prohibiție, când pescuitul este interzis.
Administratorii au dezvoltat aici și o tehnică de înmulțire a păstrăvului, astfel că peștele pentru vânzare este asigurat din producție proprie.
Angajații de la păstrăvărie sunt în permanență acolo. Hrănesc peștii, mențin zona curată și vând, atunci cand au clienți. Peștele proaspăt este scos pe loc din apă, cântărit și pus în pungi. Gustul său deosebit îi face pe mulți să revină și să mai cumpere de câte ori au ocazia.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020