Păstrăvăria de la Ianca a devenit cunoscută în toată Regiunea Oltenia. Persoane din județele Olt și Dolj, dar și cei care sunt în trecere prin zonă, se opresc în comuna de la malul Dunării, să cumpere păstrăv proaspăt. Prețul este unul bun, pentru un pește atât de gustos, cu carnea fină - 19 lei kilogramul.
Păstrăvăria de la Ianca are o poveste interesantă. Ea a fost înființată în urmă cu 35 de ani, după ce în localitate a apărut un izvor cu apă ca cea de la munte.
Păstrăvăria de la Ianca este căutată mai ales în perioada de prohibiție, când pescuitul este interzis.
Administratorii au dezvoltat aici și o tehnică de înmulțire a păstrăvului, astfel că peștele pentru vânzare este asigurat din producție proprie.
Angajații de la păstrăvărie sunt în permanență acolo. Hrănesc peștii, mențin zona curată și vând, atunci cand au clienți. Peștele proaspăt este scos pe loc din apă, cântărit și pus în pungi. Gustul său deosebit îi face pe mulți să revină și să mai cumpere de câte ori au ocazia.