Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cursuri noi de calificare pentru șomeri
17.04.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 104

Pentru ca șomerii să se integreze mai ușor pe piața muncii, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt organizează pe parcursul lunii mai, cinci cursuri de formare profesională. Dintre acestea, inspector în domeniul sănătății și securității în muncă este cea mai solicitată meserie în care oltenii doresc să se califice. În total, luna viitoare, 70 de persoane au șansa să obțină certificate de competențe.


Șomerii olteni au o nouă șansă să se califice în mai multe meserii solicitate pe piața forței de muncă. AJOFM Olt organizează, în următoarea lună, cursuri de formare profesională în diferite meserii. Serviciile de specializare sunt gratuite pentru șomerii indemnizați și neindemnizați înregistrați în evidențele agenției. Celelalte persoane pot urma aceste programe contra cost.
În primele patru luni ale anului, aproximativ 190 de persoane au participat la cursurile organizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt. 20% dintre absolvenți au reușit să-și găsească un loc de muncă.
În această perioadă, la nivelul județului Olt în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt sunt înregistrați aproximativ 10.000 de șomeri. Dintre aceștia peste 1.500 sunt beneficiari de ajutor de șomaj.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Sătenii din Nadăș, din nou la Tribunalul Olt

Peste 50 de săteni din Nadăș, județul Arad, au venit, din nou, astăzi, al Tribunalul Olt. Instanța a judecat contestaţia în anulare, formulată de localnici în urma deciziei prin care aproape întreaga localitate a fost retrocedată unei singure familii. Astfel, disperați că își vor pierde casele și terenurile, oamenii, însoțiți și de tineri din localitate, au venit în această dimineață, la Slatina, să asiste la ședința de judecată.
15 Mai 2019

Păstrăvul de Ianca, renumit în Oltenia

Păstrăvul de pe malul Dunării, mai exact din comuna Ianca, este din ce în ce mai căutat. Persoane din toată Oltenia vin aici să cumpere pește proaspăt și ieftin, cu doar 19 lei kilogramul. Aflată în administrarea Direcției Silvice Olt, Păstrăvăria Ianca este o mândrie pentru autoritățile locale. Edilul spune că vânzările sunt masive. În jur de două tone de pește pe lună sunt cumpărate de olteni, pentru consum propriu sau organizarea unor evenimente.
14 Mai 2019