Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Unde se sacrifică mieii de Paște?
12.04.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 206

Crescătorii de oi din Olt sunt revoltați din cauza deciziei reprezentanților Direcției Sanitare-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor de a desființa anul acesta târgurile de miei. Oamenii se plâng că numărul de animale care urmează să fie sacrificate în perioada imediat următoare este mult mai mare decât capacitatea de abatorizare din cele trei centre autorizate din județ.


Aproximativ 70 de mii de miei vor fi sacrificați înainte de Paște, la nivelul județului Olt, potrivit reprezentantului Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, Laurențiu Luță. Majoritatea oierilor care dețin efective mai mari spun că au clienți fideli, și au încheiat contracte din timp cu aceștia. Însă acum se lovesc de o mare problemă: nu au centre de sacrificare, din cauza desființării târgurilor de miei.
Florea Nițu, un al crescător de oi din Olt, pare mai optimist, chiar dacă nu va reuși să-și vândă toate animalele în această perioadă.
Mieii vor fi mai mari pentru Sărbătoarea de Paște din acest an, iar prețul de vânzare va fi între 20 și 23 de lei kilogramul de carcasă.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Sătenii din Nadăș, din nou la Tribunalul Olt

Peste 50 de săteni din Nadăș, județul Arad, au venit, din nou, astăzi, al Tribunalul Olt. Instanța a judecat contestaţia în anulare, formulată de localnici în urma deciziei prin care aproape întreaga localitate a fost retrocedată unei singure familii. Astfel, disperați că își vor pierde casele și terenurile, oamenii, însoțiți și de tineri din localitate, au venit în această dimineață, la Slatina, să asiste la ședința de judecată.
15 Mai 2019

Păstrăvul de Ianca, renumit în Oltenia

Păstrăvul de pe malul Dunării, mai exact din comuna Ianca, este din ce în ce mai căutat. Persoane din toată Oltenia vin aici să cumpere pește proaspăt și ieftin, cu doar 19 lei kilogramul. Aflată în administrarea Direcției Silvice Olt, Păstrăvăria Ianca este o mândrie pentru autoritățile locale. Edilul spune că vânzările sunt masive. În jur de două tone de pește pe lună sunt cumpărate de olteni, pentru consum propriu sau organizarea unor evenimente.
14 Mai 2019