Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Unde se sacrifică mieii de Paște?
12.04.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 276

Crescătorii de oi din Olt sunt revoltați din cauza deciziei reprezentanților Direcției Sanitare-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor de a desființa anul acesta târgurile de miei. Oamenii se plâng că numărul de animale care urmează să fie sacrificate în perioada imediat următoare este mult mai mare decât capacitatea de abatorizare din cele trei centre autorizate din județ.


Aproximativ 70 de mii de miei vor fi sacrificați înainte de Paște, la nivelul județului Olt, potrivit reprezentantului Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, Laurențiu Luță. Majoritatea oierilor care dețin efective mai mari spun că au clienți fideli, și au încheiat contracte din timp cu aceștia. Însă acum se lovesc de o mare problemă: nu au centre de sacrificare, din cauza desființării târgurilor de miei.
Florea Nițu, un al crescător de oi din Olt, pare mai optimist, chiar dacă nu va reuși să-și vândă toate animalele în această perioadă.
Mieii vor fi mai mari pentru Sărbătoarea de Paște din acest an, iar prețul de vânzare va fi între 20 și 23 de lei kilogramul de carcasă.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE