Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cum să primești pensia corectă
04.02.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 327

Munca suplimentară dar și condițiile deosebite în care s-a desfășurat activitatea pot aduce bani în plus la pensie. Astfel, pentru un venit corect la bătrânețe, potențialii beneficiari trebuie să depună adeverințe complete, eliberate de angajatorii la care au lucrat de-a lungul anilor sau de firmele care le-au preluat arhiva. Casa de Pensii Olt a făcut astăzi precizări importante pe această temă.


În România, vârsta standard de pensionare este de 63 de ani pentru femei și de 65 de ani pentru bărbați, stagiul minim de cotizare fiind de 15 ani, iar stagiul complet de 35 de ani, pentru ambele categorii. Cei care de-a lungul anilor au lucrat în condiții grele de muncă primesc din partea statului venituri mai mari. Vorbim despre sporurile și activitatea desfășurată în grupă superioară de muncă. Reprezentanții Casei Județene de Pensii Olt au explicat astăzi la ce trebuie să fie atenți viitorii pensionari care aduc adeverințe în acest sens.
Totodată, persoanele care se vor pensiona trebuie să știe că pot primi gratuit adeverințele privind stagiul de cotizare, în cel mult 30 de zile, fără să plătească taxe sau comisioane.
Reprezentanții Casei de Pensii Olt spun că întâmpină frecvent probleme cu adeverințele privind sporurile eliberate de angajatori sau de firmele specializate. Acestea conțin date incomplete, care fac dificilă uneori calcularea drepturilor suplimentare.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE