Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cum să primești pensia corectă
04.02.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 309

Munca suplimentară dar și condițiile deosebite în care s-a desfășurat activitatea pot aduce bani în plus la pensie. Astfel, pentru un venit corect la bătrânețe, potențialii beneficiari trebuie să depună adeverințe complete, eliberate de angajatorii la care au lucrat de-a lungul anilor sau de firmele care le-au preluat arhiva. Casa de Pensii Olt a făcut astăzi precizări importante pe această temă.


În România, vârsta standard de pensionare este de 63 de ani pentru femei și de 65 de ani pentru bărbați, stagiul minim de cotizare fiind de 15 ani, iar stagiul complet de 35 de ani, pentru ambele categorii. Cei care de-a lungul anilor au lucrat în condiții grele de muncă primesc din partea statului venituri mai mari. Vorbim despre sporurile și activitatea desfășurată în grupă superioară de muncă. Reprezentanții Casei Județene de Pensii Olt au explicat astăzi la ce trebuie să fie atenți viitorii pensionari care aduc adeverințe în acest sens.
Totodată, persoanele care se vor pensiona trebuie să știe că pot primi gratuit adeverințele privind stagiul de cotizare, în cel mult 30 de zile, fără să plătească taxe sau comisioane.
Reprezentanții Casei de Pensii Olt spun că întâmpină frecvent probleme cu adeverințele privind sporurile eliberate de angajatori sau de firmele specializate. Acestea conțin date incomplete, care fac dificilă uneori calcularea drepturilor suplimentare.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Fost viceprimar, săltat pentru contrabandă de țigări

Captură impresionantă de țigări la Slatina. Peste 1.000 de baxuri de țigarete au fost găsite, astăzi, în șapte mașini parcate în mai multe zone din oraș. Polițiștii de la Crimă Organizată împreună cu mascații au spart geamurile vehiculelor care erau folosite pe post de depozit, pentru a confisca țigările. Patru persoane au fost reținute, iar șeful grupării este afaceristul Jane Miliatru, membru al PNL, fost viceprimar la Milcov.
20 Iun 2019

Viceprimarul contrabandist și soția sa, reținuți

Omul de afaceri Jane Militaru, fost viceprimar în comuna Milcov, a fost reținut de poliție, noaptea trecută, pentru contrabandă cu țigări. Aceeași măsură a fost luată și pentru soția sa, dar și pentru o vânzătoare de la magazinul lor din Slatina. Ei au fost prezentați, astăzi, instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. A patra persoană, un verișor al afaceristului Jane Militaru, are calitatea de martor și nu a fost luată nicio măsură împotriva sa.
21 Iun 2019