Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Medicii, asaltați de copii cu viroze
23.09.2021
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 626

În plină pandemie de coronavirus, medicii sunt asaltați și de viroze. Sute de copii ajung zilnic la cabinetele medicale cu simptome de răceală, unii dintre ei fiind aduși direct de la școală cu dureri de burtă și stări de vomă. Medicii spun că se confruntă cu două tipuri de viroze: una cu manifestări digestive și alta cu manifestări respiratorii.


 Crește numărul cazurilor de viroze la copii, atât în rândul preșcolarilor, cât și în cel al elevilor de clase primare și liceu. Copiii sunt aduși de părinți sau bunici cu diferite stări de răceală, iar medicii îi triază atent pentru a stabili dacă e o simplă viroză sau este vorba despre Covid-19.
Cadrele medicale spun că se confruntă cu două forme de boală: respectiv, viroză cu manifestări digestive sau respiratorii. Grav este și într-o situație și în alta, dacă pacientul are simptome de mai multe zile.
Nu lipsesc nici cazurile de coronavirus. Zilnic, la cabinetele medicilor de familie ajung preșcolari sau elevi care au Covid-19.
Medicii recomandă purtarea măștii de protecție, iar elevii mai mari sunt sfătuiți să se vaccineze anti-Covid. De asemenea, foarte importantă este imunitatea fiecăruia în această perioadă. De aceea, se recomandă consumul zilnic de fructe și legume, pentru că vitaminele au un rol esențial în prevenirea îmbolnăvirii, spun cadrele medicale.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt│Sute de infecții respiratorii și pneumonii

Sute de olteni au fost diagnosticați cu viroze, în ultimele zile. Reprezentanții DSP Olt spun că cea mai afectată categorie este grupa de vârstă 0-19 ani. Majoritatea se tratează acasă, puțini fiind cei cu formă severă de boală, care au necesitat internarea. Astfel, din cele peste 500 de cazuri de viroze respiratorii înregistrate în ultima săptămână în județul Olt, 53 de pacienți au necesitat supraveghere și tratament în spital.
19 Oct 2021