Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
SJU Slatina│Cei mai buni în tratarea trombozelor
16.07.2021
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 7520

Spitalul Județean de Urgență Slatina a fost premiat de Societatea Europeană de Stroke pentru îngrijirea pacienților cu accident vascular cerebral. Timp de două luni au fost monitorizați medicii de la Neurochirurgie privind tratamentul de tromboză pe care îl aplică celor cu AVC. Iar performanța lor a fost recunoscută la nivel internațional. Acest lucru îi onorează și îi responsabilizează și mai mult pe neurologii slătineni, spune chiar șeful secției de Neurologie, doctorul Renică Diaconescu.


 Spitalul Județean de Urgență Slatina a fost premiat la nivel internațional pentru salvarea pacienților cu accident vascular cerebral. Distincția a fost acordată de Societatea Europeană de Stroke, iar echipa de medici neurologi de la Slatina a primit cu mândrie această importantă recompensă.
Spitalul Slatina salvează pacienții cu accident vascular încă din 2019. Atunci, neurologii slătineni au început să aplice tratamentul de tromboză, o substanță care dizolvă cheagurile de sânge. Astfel, bolnavii se recuperează după AVC-ul suferit și nu mai rămân cu sechele.
Cunoscutul neurolog, Renică Diaconescu, spune că a fost o muncă în echipă, iar acest premiu îi onorează și îi respensabilizează și mai mult.
Tratamentul de tromboză pentru pacienții cu accident vascular cerebral se administrează în maximum patru ore de la apariția acestei probleme medicale. Peste 100 de pacienți, mulți dintre ei tineri, ajung în fiecare lună la Spitalul Județean de Urgență Slatina cu accident vascular cerebral. Din păcate, numărul lor este în creștere, spun îngrijorați neurologii slătineni.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE