Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Noua tulpină delta, mult mai periculoasă
16.07.2021
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1097

Noua tulpină Delta este mult mai periculoasă, avertizează medicii de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Slatina. Potrivit acestora, dacă tulpina britanică se transmitea la aproximativ trei-patru persoane, Delta poate îmbolnăvi de două ori mai mult și mai rapid. Până în prezent, în România, aceasta a provocat trei decese și a îmbolnăvit aproape 100 de persoane.


 Medicii slătineni sunt îngrijorați de noua variantă de coronavirus. Tulpina Delta este mult mai contagioasă și poate îmbolnăvi un număr mai mare de persoane, față de vechea tulpină de COVID-19, respectiv cea britanică, adică Alpha.
Numărul de infectări cu tulpina Delta depistate în România a ajuns la 87, iar trei persoane nevaccinate au decedat. Medicii fac apel în continuare pentru vaccinare, fiind singura metodă de prevenire.
Până în prezent, la nivelul județului Olt nu a fost înregistrat niciun caz confirmat cu tulpina Delta. Sunt însă focare izbucnite în Argeș, iar la Doj au fost confirmate 15 persoane cu noua variantă a COVID-19.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE